aktesteatre.com

Encontes Altea 2018

Home  >>  Encontes  >>  Encontes Altea 2018

Encontes Altea 2018

On abril 30, 2018, Posted by , In Encontes, With No Comments

cartell-encontes-Altea-2018_baixa

Diuen que tot això va passar en aquell temps que de la palla en feien fems…

 en un poble a la voreta la mar

que moltes històries tenia per contar…

  

Enguany celebrem la quinzena edició, quinze anys omplint les places i carrers d’Altea de contes, d’històries contades per alguns dels millors narradors i narradores de l’actualitat. Es celebrarà des del dia 15 al 20 de maig en Altea i el 26 i 27 de maig en l’Alfàs.

En aquesta edició tenim novetats importants ja que ampliarem l’apartat  formatiu realitzant el IV Curs de Literatura Popular «Literatura popular i educació en valors a l’escola», en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i a més a més, amb el suport de la Regidoria d’Educació, farem alguns tallers de formació: un de iniciació a contar contes, «Vols contar un conte?» i l’altre d’il·lustració, «Il·lustrem», gratuïts i dirigits a qualsevol persona interessada, major d’edat i empadronada en Altea. També es faran dos tallers d’il·lustració per a alumnes de l’IES Altaia i de l’IES Bellaguarda, incorporant així als instituts d’Altea en les activitats de l’Encontes

En total seran 8 narradores i narradors vinguts des de diferents punts de la geografia nacional i internacionals que ens portaran a mons imaginaris amb els seus contes i històries per a tots tipus de públic. I com ja ve sent tradicional, també participaran alguns veïns d’Altea que ens contaran contes durant la Marató del diumenge 20 de maig.

També continuem amb l’acord amb l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi per a realitzar allí el II Encontes, amb tres espectacles de narració de contes durant els dies 26 i 27 de maig. D’aquesta manera, el Festival Encontes creix, sumant esforços, cap a un àmbit més ample i un públic més nombrós.

Amb el Festival ENCONTES, posem el nostre gra de sorra per a recuperar la tradició oral i situar-la en el lloc que li correspon com a  instrument privilegiat en la comunicació i la relació entre els éssers humans.

El Festival ENCONTES es possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea i l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi i amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal, Diputació d’Alacant,  Fundació Bromera, Rest. Ca Joan, Rest. De Cal y Canto, Rest. Ca Toni, Rest. El Gallet, Cafeteria Oscar Plaza, Taperia Ca Pere, Hostal Fornet, Llibreria Mascarat, Espai Salmaia, Espai Trobarte, Coopaltea, i Ràdio Altea, així com de totes les persones que ens recolzen i motiven participant de totes les activitats programades. L’event està organitzat per els membres d’Aktes Teatre, sota  la direcció i coordinació de Blai Senabre, narrador oral.

 I aquest conte que jo he dit és per al més eixerit, i aquest conte que hem contat és per al més espavilat. I serà el més eixerit el que dirà primer quiquiriquic…

PROGRAMACIÓ ENCONTES 2018

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *