ENCONTES, Festival de Narració Oral d’Altea

Fins no fa molt de temps, les notícies, les creences, els desitjos, la manera de entendre el món, es transmetien de forma oral, les àvies als nets, els pares a les filles. És així com han nascut i neixen la majoria dels contes, que utilitzen els mites i els personatges imaginaris per a reinterpretar el món que envolta a qui conta el conte.

Els moderns mitjans de comunicació, especialment la televisió i les  noves tecnologies, han substituït aquestes tradicions. Vivim en el món de la imatge, tot i que des de fa uns anys s’està produint una recuperació del narrador o contacontes com hereu de l’ancestral art de contar històries.

Què és el Festival ENCONTES?

El Festival ENCONTES és una propuest que naix de la nostra inquietud, com a narradors, per col·laborar en la recuperació d’aquesta tradició mil·lenària. Per això hem volgut convertir a Altea, durant uns dies a l’any, en la vila dels contes, omplint les seues places, carrers i racons d’oralitat.

Hem volgut treure els contes al carrer, a les places, per a apropar-los a la gent, realitzant espectacles de narració oral de contes i activitats complementàries per a tot tipus de públic i de totes les edats, des de les xiquetes i xiquets de les escoles fins als nostres majors de la Residència de la Tercera Edat.

Tot això és possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea i la Regidoria de Cultura, així com de les empreses i entitats que col·laboren. La coordinació i direcció del festival va a càrrec de Blai Senabre i Ribes y Aktes Teatre.

Tots els cartells del Festival Encontes

teatrer@yahoo.es

Vols contactar amb mi?

Tens alguna història que vulguis compartir o alguna pregunta sobre les nostres narracions? Estem aquí per escoltar-te.

Completa el formulari i aviat ens posarem en contacte amb tu.

Obrir xat
Hola, en qué et podem ajudar? 😊